De tweede week die we eerst vanaf Sutton Brigde en later Cambridge zullen gaan ontdekken zal ook weer vol zijn van mooie bezienswaardigheden.

Ook weer Halls, enkele zeer mooie, oude cultuur zoals kastelen, Abdijen en molens.

Na een goed en stevig Full English gaan we weer op stap. Ook vandaag staan er weer 6 bezienswaardigheden op het programma.

Te beginnen  in Middleton waar het ff zoeken is naar de gelijknamige Tower. Een wonderschoon complex dat nu uit appartementen bestaat maar ooit een hall of kasteel geweest is. Castle Acre is de volgende stop. Hier zijn buiten de toegangspoort (gate) de volgende hoogtepunten te zien: Het kasteel, althans wat er van over is

Op 5 minuten loopafstand ben je bij de ruïnes van de Priory. Je kunt kiezen om eromheen te lopen hetgeen gratis is en je al heel veel van dit mooie en grote complex bekijken kunt en of je betaald £ 14.50 entree en dan mag je binnen gaan rondzwerven. Wij vonden het buitenom al meer dan geweldig.

Nog nagenietend van bovenstaande bezienswaardigheden komen we in East Barnsham waar de plaatselijk Hall een van bijzondere schoonheid is. Helaas geheel privé dus moeten we de foto's door de sleten in de poort en over het hekwerk maken. Tip, mocht je betere foto's willen maken hier dan moet je  komen als de bladeren gevallen zijn zoals te zien helemaal boven recht. Deze foto heb ik van het net geplukt met toestemming van de fotograaf.

Het valt ons op dat de omgeving waar we nu doorheen rijden weer veel doet  lijken op de vakanties in de  Cotswolds  en het zuiden die we eerder bezocht hebben.

De dorpjes het huisjes worden weer veel leuker of met een heel ander steensoort of met keien gebouwd. Zo ook Little Walsingham.  Met de waterpomp op voor of achtergrond. Overigens kan hier ook nog een deel van een oude abbey bezocht worden maar het is alleen een boog en daar moet je dan £ 6.00 voor betalen.

En dan is het weer tijd voor een Hall, een hele grote deze keer. Niet qua gebouw maar de weides en toegangen, het is enorm groot. Mooi buiten is de Hall niet maar we konden ff een blik binnen werpen en dat zag er zeer mooi uit. We waren helaas te laat om nog naar binnen te gaan voor de tour. Kosten zijn £ 23.00 en

parkeren £ 5.00. Dit is Holkham Hall. Het plaatsje zelf is ook niet verkeerd zoals je uit de foto's opmaken kunt.

Omdat we dus geen intern bezoek hebben gebracht aan Holkham Hall hebben we nog wat tijd over voor een bezoek aan St Carmelite Friar in Burnham.

Dit is niet zo veel meer maar wel mooi genoeg voor een kort bezoek aan deze voormalige pleisterplaats voor monniken op weg naar Walsingham en verder.

Het valt ons op dat deze omgeving tot nu toe bijna gaan buitenlandse toeristen verblijven. Wel is het bij de meeste halls wel druk met Engelse of andere UK'ers.

Want het heet niet meer GB maar het is sinds de Brexit UK (united kingdom)

De volgende dag is alweer aangebroken en ook vandaag weer een vol programma. Te beginnen in Castle Rising waar voor £ 5.00 het nog goed in tact zijnde oude kasteel te bewonderen is.

Next stop is Sandringsham, een van de buiten verblijven van de Queen, die overigens overleed tijdens ons bezoek aan Engeland. Parkeren kost v.a. £ 2.00 (heeft met de duur van je verblijf te maken. De entree tot deze Hall, want dat is het eigenlijk, is £ 23.00. Is het de moeite waard? ja/nee. we hebben veel mooiere gebouwen gezien en wellicht volgen er nog meer. Toch maar gaan? Twijfels dus. Uiteindelijk zijn we niet gegaan maar om een indruk te geven wat je er zoal zien kunt hier enkele van het net genomen foto's

On the road again naar de zee, meer bepaalt naar Hunstanton, hier geen white cliffs maar mooie gekleurde kliffen. We maken er een strandwandeling van.

Bij eb komt een oud schip aan het licht, we waren er toen het bijna vloed was dus hebben dit waargenomen.

Naar Great Bircham voor de molen aldaar. Hier word nog gebruikt van gemaakt en er worden nog broden en andere lekkernijen gebakken.

Vandaag gaan we Kings Lynn verkennen met de south gate, Guannock gate, Red Chapel, Greyfriar Tower, Town Hall, Purfleet en Corn Exchange.

Behalve de meest bekende gebouwen zijn er ook nog enkele andere mooie bouwwerken. De rest is eigenlijk een niet zo mooie stad met veel achterstand aan onderhoud zoals dat in Engeland veel het geval is. Maar....Another nice day in the UK

Na Kings Lynn zakken we de volgende dag naar het zuiden na eerst uiteraard een Full English verorbert te hebben. We gaan richting Suffolk en later naar Essex.

Als eerste rijden we naar Oxborough en komen aldaar langs een kerk dat een ruïne lijkt. Nieuwgierig als we zijn gaan we ff kijken. Deels is het inderdaad vervallen maar er is nog een klein, in gebruik zijnde, kerkje maar wat doet ons verwonderen, een kapelletje zo mooi, niet normaal eigenlijk zoals op de foto's te zien is.

De reden eigenlijk waarom we hierheen gereden zijn is de Oxborough Hall, entree £ 8.50. Voor deze prijs mag je binnen en buiten alles gaan bekijken. 

West Stow is de volgende stop. Eerst voor de gelijknamige Hall, is privé en je kunt er overnachten. FF foto maken mag? Doen

En zoals het uithangbord van dit dorp al aangeeft is er nog iets de moeite waard voor een bezoek: Saxon Village. Deze nagebootste woningen zijn in de jaren 70 van de vorige eeuw gebouwd door enkele studenten en deze hebben er ook een tijd gewoond tijdens de bouw van het hele geheel. Entree £ 7.00

Voor de volgende bezienswaardigheid moeten we ff goed zoeken maar vinden de lange oprijlaan die voert na de op 1 na mooiste hall die we tot nu toe gezien hebben: Hengrave Hall. Het is een trouwlocatie met eigen kerk erbij en alleen toegankelijk als er een afspraak gemaakt is . Hebben we niet maar kunnen toch kort genieten van dit mooie bouwwerk.

De laatste stop vandaag is in Bury St. Edmunds waar we halt maken bij de Angel Hill. Hier een verzameling aan mooie gates en bouwwerken.

Na alweer een mooie dag zowel qua bezienswaardigheden als het weer zakken we verder zuidwaarts voor de slaapplek voor de volgende 4 en tevens laatste dagen van deze 14 daagse vakantie. We rijden richting Cambridge. Om precies te zijn we gaan slapen in Willingham.

Anglesey Abbey is in tegenstelling tot wat de naam vermoeden doet geen abdij, althans langere tijd niet meer. De bewoner is in 1964 gestorven en heeft het hele hebben en houden, en dat was niet gering, geschonken aan de National Trust die het nu beheert en onderhoud. De entree is £ 15.00 en daarvoor mag je binnen waar nog alles zo is als in 1964, en al de diverse tuinen bezoeken zoals de rozen- en Dahliatuin maar ook de mill en veel meer

De eigenaar was een klokkenverzamelaar.

Rond de 1000 klokken zijn te zien maar de 2 hiernaast zijn wel hele bijzondere exemplaren.

De vrijwilliger legt uit hoe ze werken en dat is een mooie uitvinding. Voor een bezoek aan deze abbey moet je minimaal 4 uur uittrekken en nog wel meer.

De volgende stop is van een hele andere orde, we rijden naar Moulton voor de Packhorse bridge uit 1400 en gelukkig gespaard gebleven van afbreek of verval.

Op korte afstand is Lanwaddes Hall gelegen. Ook een trouwlocatie maar dan zonder kerk. Als we opnieuw zouden gaan trouwen dan in Hengrave. 

Maar met de gatehouses er bij is het hier toch even goed toeven.

Voor de volgende stop moeten we een hele poos rijden maar dat is geen straf want we rijden door smalle paden, door leuke gehuchten en dorpje met mooie cottages en kerkjes. We zijn in Essex, hier houden we erg van, de charmes van de dorpjes. We komen uiteindelijk in Boxted voor de plaatselijke hall. Is privé maar als we vertellen dat we extra uit Nederland komen mogen we ff rondlopen en foto's maken van de hall die deels uit vakwerk bestaat.

Mocht je trouwens van plan zijn om de bezienswaardigheden van vandaag en de komende dagen te gaan volgen neem dan ook een kijkje op mijn andere website voor info over b.v. Lavenham ("geboortehuis van Harry Potter o.a") of Long Melton met de plaats waar Beatrice Potter haar boeken geschreven heeft en nog enkele andere leuke dorpjes.

zie hiervoor deze link

Dan moeten we weer een heel stuk terug rijden via allerlei andere wegen en ook dan weer komen we langs prachtige vergezichten, gehuchten en  cottages zoals in Hartest. Voor ons diner rijden we naar New Market, eveneens een leuke plaats. Hier worden nog veel paarden races gehouden.

Vandaag een rondje door glooiend landschap, leuke dorpjes, vele bochten, smalle paden en veel lust voor het oog. En zo komen we in Saffron Walden.

Een bijna aaneenschakeling van mooie bouwwerken en cottages met als hoogtepunt de Bridgestraat welke vol staat met mooie gekleurde cottages.

Wat in deze omgeving opvalt is dat het pleisterwerk van vele huizen bewerkt is met beeltenissen. Kijk maar eens goed op de eerste foto's

De volgende stop is in Thaxted, ook alweer zo een heerlijk dorpje met een mooie Guildhal (vismarkt) een molen en andere leuke huisjes.

Finchingfield is klein maar fijn, ook met een molen maar daar kan je niet bijkomen. Wel te zien in het straatbeeld.

Next stop is Cavendish, niet groot maar hier zijn we voor de zogenaamde Pink Cottages

Vanaf Cavendish gaat het weer richting Cambridge, maar eerst nog ff een stop in Stoke by Clare

De laatste dag van deze vakantie gaan we naar Cambridge. De stad is beroemd om de goede opleidingen die hier te volgen zijn. Maar qua stad zien we toch veel liever Oxford, eveneens een studentenstad. Daar veel meer mooie gebouwen en veel meer sfeer. Cambridge moet het hebben van enkele colleges die te bezoeken zijn maar de stad is een doodnormale.

We  kijken terug op een heerlijke 2 weken  in ons geliefde ENGELAND. Tot een volgende keer. Die komt er bij goede gezondheid beslist. Want er is nog zo veel te zien.

Maak jouw eigen website met JouwWeb